Găsește un Partener Grohe
Showrooms
  • Showroom
  • Partener Service

Catalogul Meu

Nu ai alocat niciun produs.

Odată ce ai adăugat produse în catalog, vei putea descărca lista ta chiar aici.

0 Produs(e)
Descarcă PDF
Șterge tot

Acest produs este deja adăugat în catalogul tău.

Best of Trends : De la Design Durabil la Interacțiuni Intuitive

Echipa de designeri GROHE înțelege importanța de a fi înaintea tendințelor. Știind ce va influența designul interior în următorul an are o importanță deosebită. În ultimele douăsprezece luni echipa noastră a călătorit în întreaga lume și au vizitat cele mai importante expoziții pentru a cunoaște stilurile cheie în anul 2019. Observațiile echipei de design ne ajută să înțelegem mai bine ce idei, stiluri și materiale vor fi cerute de designeri, arhitecți și clienți. Am compilat ideile esențiale din observațiile lor și am alcătuit cele cinci tendințe cheie. De la design durabil la idei din trecut modernizate, suntem siguri că există ceva pentru fiecare.

Un obiect colorat de design interior din colecția Industrial Craft a Charlottei Kidger pe pardoseală de beton.

Design Durabil: Refolosește, Reciclează, Regândește

În ultimii ani s-au înregistrat creșteri ale cererii de durabilitate și, în special, de design durabil. Însă, în acest an, acest subiect a fost discutat mai mult deoarece din ce în ce mai multă atenție a fost acordată nevoii de texturi bogate și aspect vizual plăcut.

Designul durabil, însă, trebuie să fie totuși și spectaculos. Compania suedeză Bolon, de exemplu, a creat podeaua tactilă realizată din deșeuri de vinil. Alusid a prezentat Silicastone, o suprafață suficient de rezistentă pentru a fi folosită atât în exterior, cât și în interior, deoarece este făcută din sticlă reciclată și porțelan. Charlotte Kidger din Londra, a adăugat elemente ludice, pline de culoare, colecției sale de mobilier Industrial Craft. Kidger a folosit praf de spumă de poliuretan – un produs secundar ale altor procese de fabricație – pentru a crea scaune și mese. Aceste obiecte sunt un omagiu și o reinterpretare a deșeurilor industriale.

Un corp de iluminat canelat care este elegant și dramatic. Estetică industrială pentru casa ta.

Meșteșug și Industrie : Îmbinarea a două lumi

Deși este încă la început, imprimarea 3D a fost în atenția multor designeri anul acesta. Lăsând în urmă utilizările pur industriale, designerii îmbină acestă tehnologie cu tehnici meșteșugărești. Dirk Vander Kooij, de exemplu, își descrie munca ca „un echilibru între funcționalitate și fantastic”. Vander Kooij a expus vaze și elemente de iluminat create prin imprimare 3D la rezoluție scăzută cu o textură inegală care adaugă o senzație de artizanat obiectelor. Iar producătorul de ochelari Kite experimentează cu imprimarea 3D pentru personalizarea ramelor de ochelari.

Auriu și auriu și auriu. O geacă aurie într-o cutie aurie cu discuri vinil vintage.

Nostalgia: Refolosirea Elementelor Retro în Era Digitală

Să asculți muzică folosind o casetă la masa ta Formica cât timp aștepți un apel pe telefonul tău Bakelite? Aceasta este esența trendului „nostalgia”, cu tehnologie retro, imprimeurile și suprafețele sunt transformate pentru a se potrivi erei digitale. Această întoarcere spre nostalgie evidențiază atât obiectele propriu-zise cât și ideea de autenticitate în proiectare. Expoziția The Art of Music in the Digital Age a lui Beatie Wolfe la V&A în Londra ne arata cum poate oferi tehnologia retro generației tinere a nativilor digitali, idea de ceremonie și poveste în legătură cu muzica. Într-adevăr, mulți designeri au expus produse care putea fi descrise ca „analogue plus”, având tehnologii digitale și o ambalare în stil retro.

Ornamente sculpturale și o gamă de suprafețe blue steel, blue velvet și marble.

Interacțiuni Intuitive : Touch & Gesture

Anul acesta mai mulți designeri au reinventat felul în care folosim tehnologia. Au creat obiecte care îmbină aspectul elegant cu ușurința de a folosi tehnologia. Una din temele principale care au fost abordate a fost controlul inteligent al luminilor și sunetului prin mișcări și touch-screen. Bang & Olufsen au lansat Beosound Edge, care este atât un speaker cât și un obiect minimalist de design interior care poate fi controlat prin rotirea lui. Singular Design a folosit principii asemănătoare pentru controlul luminilor care pot fi atenuate prin rotirea lămpii sau prin mișcarea mâinilor în apropierea sa. Inventiv.

O colecție elegantă și minimalistică de mobilier.

Bleisure: Casa și Biroul tău în același loc

Preferința pentru spații de muncă comune și live-work-pods față de birourile tradiționale este în creștere. Din acest motiv, un nou trend își face apariția în care limitele dintre casă și birou nu mai sunt atât de rigide – pentru a satisface atât nevoia de intimitate cât și de flexibilitate. Producătorul de mobilier Missana a lansat o colecție de fotolii cu spătar înalt care sunt perfecte dacă vrei un spațiu personal la muncă. Colecția Aper a firmei Kiik, proiectată de Iwasaki Design Studio, include canapele joase pe care el le numește „islands for gathering”.