CUM ÎȚI PROTEJEZI CASA DE INUNDAȚII ȘI DE PAGUBELE PROVOCATE DE APĂ

Statutul de proprietar oferă multe satisfactii, dar, de asemenea, și multe provocări, astfel încât liniștea privind siguranța și întreținerea casei tale poate fi greu de găsit. Deteriorarea provocată de scurgeri în casă este o problemă care afectează 54% din proprietarii de case la un moment dat. Iar factura tipică pentru daunele provocate de apă poate să ajungă la mii de lei.

Indiferent că te afli departe de casă pentru perioade lungi de timp, sau deții o a doua proprietate precum o casă de vacanță sau destinată exclusiv închirierii, sau dacă pur și simplu vrei să ai siguranța casei tale, aici găsești ghidul nostru pentru a te proteja împotriva costurilor de reparație și să îți protejezi casa de daunele provocate de scurgeri de apă.

Oprește apa. Poți să previi pericolul de deteriorare cauzată de apă înainte ca acesta să înceapă. Înainte să pleci de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp - de exemplu, mergi într-o vacanță sau pleci un weekend din oraș, este bine să oprești alimentarea cu apă prin intermediul robinetului de oprire sau al supapei de oprire. Supapa de oprire se află adesea sub chiuvetă, în baie sau, dacă ai un contor de apă, atunci va fi pe conducta conectată.

Lasă un set de chei unui vecin. Dacă ai o scurgere de apă cand ești plecat departe, trebuie să iei măsuri rapide pentru a preveni daunele cauzate de apă. Dacă ai un vecin cu acces la casă pentru a opri apa pentru tine va limita foarte mult daunele cauzate de apă.

Nu utiliza dispozitive ce consumă apă atunci când nu ești acasă. Cu un program tot mai încarcat, poate fi tentant să pornești mașina de spălat vase sau mașina de spălat rufe înainte să iesi pe ușă. Dar dacă utilizezi aceste electrocasnice cand ești acasă poți identifica mai usor scurgerea și rezolva imediat.

Ia în considerare investiția într-un sistem inteligent de securitate a apei. Pentru o siguranță totală, indiferent cât de departe ești de casă, un sistem inteligent de securitate a instalației de apă va fi un avantaj pentru casa ta. Sisteme precum GROHE Sense și GROHE Sense Guard pot detecta scurgeri în conductele casei tale într-o etapă timpurie, cu mult mai înainte de a observa cu ochiul liber, îți trimite o alertă pentru a te anunța indiferent unde te afli în lume și poți chiar să și oprești alimentarea de la distanță, astfel oprești scurgerile și deteriorările provocate de apă.

Aflați mai multe despre sistemul de securitate GROHE Sense