Ce trebuie să faci după o scurgere de apă sau o ploaie la domiciliu?

O scurgere de apă la domiciliu poate fi devastatoare, iar daunele cauzate de apă provoacă adesea o reparație costisitoare și consumă timp și implică curățare. Iată ce trebuie să faci dacă ai suferit o scurgere de apă acasă - și cum să le oprești în viitor.

Oprește apa. Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a opri scurgerile de apă este să îți oprești alimentarea cu apă. Robinetul de oprire sau supapa de oprire este poziționat de obicei în bucătărie sau în baie și va închide imediat apa în casă. Scurgerea apei poate proveni dintr-o sursă evidentă pe care o poți izola - mașina ta de spălat vase sau mașina de spălat rufe, robinetele și toaletele trebuie să aibă o supapă de izolare pe furtun sau în tubulatura care poate fi rotită în sensul acelor de ceasornic pentru a opri alimentarea cu apă. Dacă ai o cantitate mare de apă în casa ta, ar trebui să oprești, de asemenea, energia electrică - cu condiția să fie în siguranță - și alimentarea cu gaz până la rezolvarea situaiei.

Identifică sursa. O scurgere de apă în casă poate avea multe surse posibile, astfel încât identificarea provenienței apei poate fi dificilă. Pe lângă țevile sparte, apa ar putea să vină în casa ta în momente de presiune cum ar fi o baie sau un duș nesigilat, un acoperiș care nu este închis ermetic, sau poate fi chiar o scurgere într-o proprietate vecină.

Îndepărtează orice exces de apă. Îndepărtarea apei din scurgere este o sarcină urgentă - cu cât stagneaza mai mult în locuința ta cu atât se vor produce mai multe daune. Pentru inundații la scară mare este posibil să ai nevoie de o pompă, care ar trebui plasată în partea inferioară a zonei inundate. Pentru o cantitate mai mică de apă de inundare se poate utiliza un aspirator cu colectare umedă.

Începe procesul de uscare. Mucegaiul va începe să se dezvolte în 24-48 de ore de la inundații, astfel începerea procesului de uscare rapidă este cheia pentru limitarea daunelor provocate de apă. Lasă aparatele și prizele să se usuce la aer și îndepărteaza orice mobilier umed sau covoare din zonă. Deschide ferestrele pentru a lăsa umiditatea să iasă. Verifică și pereții - orice gips-carton sau alt material care a fost afectat va trebui eliminat și înlocuit. Ultima etapă pentru inundații semnificative este să plasezi în locuință un dezumidificator pentru a extrage umezeală din încăpere - dar asigură-te că închizi ferestrele înainte de a-l porni.

Protejează-te împotriva scurgerilor și inundațiilor pe viitor. Odată ce curățarea este completă, vei dori să îți faci o prioritate din a-ți proteja casa împotriva viitoarelor scurgeri de apă. Pe lângă verificarea regulată a țevilor și luarea de măsuri suplimentare în timpul frigului (o cauză majoră de scurgere a apei în casă), mulți oameni aleg să investească într-un sistem de detectare a scurgerilor de apă. Astfel de sisteme îți conferă liniște prin monitorizarea nivelurilor de umiditate în casa ta și identificând imediat sursa scurgerilor. Dar ele sunt, de asemenea, mult mai mult decât un detector de scurgeri de apă. Un sistem de detectare a scurgerilor de apă te poate avertiza cu privirea la o scurgere, oriunde te afli și, de asemenea, îți permite să opresti apa de la distanță, ceea ce înseamnă că poti rezolva problema înainte să cauzeze pagube serioase.

Află mai multe despre sistemul de securitate GROHE Sense