PAGUBELE CAUZATE DE INUNDAȚII: PROBLEMA NR. 1 ÎNTR-O CASA!

Poate crezi că ție nu ți se poate întâmpla niciodată - dar mai mult de jumătate dintre case au avut la un moment dat scurgeri de apă sau inundații. Atunci când inundațiile lovesc, efectele pot fi devastatoare și perturbatoare.

Unde pot apărea scurgeri de apă?

Scurgerile de apă din casă pot fi cauzate de diverse surse. Poate fi ceva simplu ca o chiuvetă blocată sau o problemă cu mașina de spălat vase sau la mașină de spălat rufe. În lunile mai reci, înghețul poate provoca explozia țevilor ;i este un risc major de inundații și pagube în casă. O scurgere de apă nu trebuie să înceapă chiar în casa ta ca să provoace pagube - o problemă cu acoperișul unui vecin sau o scurgere în apartamentul de sus poate provoca inundații și pagube direct casei tale.

Cât costă pagubele generate de inundații?

O scurgere, o chiuvetă blocată, o țeavă care se sparge și iată cum deodată te confrunți cu o inundație și aveți o locuință ruinată și costuri care pot atinge sume de ordinul miilor. Să nu mai vorbim de stresul și de corvoada de a rezolva toate problemele. O scurgere gravă de apă va distruge nu doar podelele, covoarele și mobilierul tău ci și pereții.

Cu cât o scurgere de apă va continua cu atât mai mari vor fi problemele pe care va trebui să le rezolvi - este posibil să trebuiască ca inainte să te apuci de zugravire si redecorare să chemi specialisti cu pompe și dezumidificatoare pentru a usca o locuință afectată de inundații. Adaugă la aceasta posibilitate nevoia să te muți din casă în timp ce se face curățenie și vei vedea că daunele provocate de apă reprezintă o problemă atât de serioasă încât merită să te protejezi.

Crezi că nu ți se poate întâmpla și ție?

Dar, de fapt, una din două case a suferit daune cauzate de apă cel puțin o dată. De aceea, este înțelept să iei măsuri preventive împotriva scurgerilor de apă cu un sistem inteligent pentru casa ta care să te țină informat și protejat împotriva celor mai grave inundații.

Atunci când poti controla apa, casa ta este aparată

Oricând, oriunde Scurgerile de apă pot apărea oriunde în casă - și în orice moment.

Acțiune rapidă împotriva pagubelor provocate de apă Când se produc pagube cauzate de apă, în jumatate de cazuri vor fi afectați și pereții iar mucegaiul se va dezvolta rapid. Având în vedere că mucegaiul se acumulează în doar 24 de ore, există o nevoie urgentă de a răspunde imediat la orice scurgeri de apă din casă.

Ai grijă la conducte 65% din deteriorarea în urma inundațiilor este cauzată de catre o conductă spartă sau fisurată, ceea ce înseamnă că este posibil să nu știi despre riscul unei scurgeri de apă decat când este prea târziu.

Scurgeri care pot ruina o casă Scurgerile mici de apă - din țevi, toalete sau dușuri - provoacă 28% din daunele provocate de apă. Deoarece sunt ascunse, aceste scurgeri de apă pot persista luni sau chiar ani trecând neobservate, până îmbibă pereții sau podelele de-a lungul timpului, provocând astfel daune ample locuinței tale.

Risc de îngheț Conductele înghețate pot să apară în perioade lungi de îngheț, în special în încăperi sau case care sunt neîncălzite și nu sunt foarte vizitate sau verificate. O conductă spartă este cea mai frecventă cauză de inundare în casă și poate duce foarte repede la pagube importante.

STATISTICI REALE ȘI ÎNGRIJORATOARE DESPRE PAGUBELE CAUZATE DE INUNDAȚII ÎN CASĂ

54% din case au suferit pagube cauzate de instalatiile de apă în locuințe. (1)

65% dintre cazuri sunt legate de conducte. (2)

Pot fi prevenite pagubele generate de inundații în 93% din cazuri. (3)

În Europa, costul mediu al reparării daunelor provocate de apă este de 2.297 de euro. 28% dintre cei care sunt asigurați nu primesc banii inapoi de la asigurator. Și cei care primesc, li se va rambursa doar 61% din costul total. (1)

În 2015 numai în Germania, au existat 1,1 milioane de pagube generate de instalațiile de apă raportate la casele private. (4)

După doar 24 de ore, mucegaiul poate începe să se dezvolte din cauza umidității provocând probleme respiratorii, astm și alergii. (5)

41% din conductele sparte nu sunt detectate imediat, provocând in timp un volum mare de scurgere a apei și pierderi. (2)

61% dintre scurgerile mici sau fisurile în țevi sunt detectate după o săptămână sau mai târziu. (2)

Lucrurile rele se pot întâmpla? Ai dori să afli mai multe?

Citește studiul complet privind securitatea apei

Acest studiu este disponibil doar în limba engleză

Află Mai Multe Detalii

AFLĂ MAI MULTE DETALII

Poate crezi că ție nu ți se poate întâmpla niciodată - dar mai mult de jumătate dintre case au avut la un moment dat scurgeri de apă sau inundații. Atunci când inundațiile lovesc, efectele pot fi devastatoare și perturbatoare.

Senzorul inteligent pentru apă

Descoperă GROHE Sense

Gardianul inteligent al casei tale.

Descoperă GROHE Sense Guard

Aplicația ta personală pentru gestionarea apei.

Descoperă aplicația GROHE Sense App

(1) ConsumerView, ianuarie 2017, Evaluarea Cantitativă in Europa
(2) The ConsumerView, May 2017, Quantitative Assessment Europe
(3) Grupul ACE: http://www.businesswire.com/news/home/20110404007195/en/ACE-Private-Risc-Servicii-Study-Identifies-Type
(4) De către asigurătorii germani: http://www.gdv.de/zahlen-fakten/schaden-und-unfallversicherung/wohngebaeudeversicherung
(5) https://irp-cdn.multiscreensite.com/c4e267ab/files/uploaded/Rf7chFZfSe2cTKWmjbMA_WHO_Guidelines%20for%20Indoor%20Air%20Quality_Dampness%20and%20Mould_2009.pdf